lm_sensorsが動かない

マザーボード(MSI RC410M-L)が悪いのかなんなのか分かんないけど、lm_sensorsが動かない。
というか、sensors-detectで失敗しているようにも見える。

ここにチップセットのATI RC410もSB450も載ってないのが原因?

わからないからとりあえずメモっとく。

# sensors-detect
# sensors-detect revision 5818 (2010-01-18 17:22:07 +0100)
# System: To Be Filled By O.E.M. MS-7173
# Board: MSI MS-7173
This program will help you determine which kernel modules you need
to load to use lm_sensors most effectively. It is generally safe
and recommended to accept the default answers to all questions,
unless you know what you're doing.
Some south bridges, CPUs or memory controllers contain embedded sensors.
Do you want to scan for them? This is totally safe. (YES/no):
Silicon Integrated Systems SIS5595...                       No
VIA VT82C686 Integrated Sensors...                          No
VIA VT8231 Integrated Sensors...                            No
AMD K8 thermal sensors...                                   No
AMD Family 10h thermal sensors...                           No
AMD Family 11h thermal sensors...                           No
Intel Core family thermal sensor...                         No
Intel Atom thermal sensor...                                No
Intel AMB FB-DIMM thermal sensor...                         No
VIA C7 thermal sensor...                                    No
VIA Nano thermal sensor...                                  No
Some Super I/O chips contain embedded sensors. We have to write to
standard I/O ports to probe them. This is usually safe.
Do you want to scan for Super I/O sensors? (YES/no):
Probing for Super-I/O at 0x2e/0x2f
Trying family `National Semiconductor'...                   No
Trying family `SMSC'...                                     Yes
Found `SMSC LPC47M15x/192/997 Super IO Fan Sensors'         Success!
(address 0xa00, driver `smsc47m1')
Probing for Super-I/O at 0x4e/0x4f
Trying family `National Semiconductor'...                   No
Trying family `SMSC'...                                     No
Trying family `VIA/Winbond/Nuvoton/Fintek'...               No
Trying family `ITE'...                                      No
Some systems (mainly servers) implement IPMI, a set of common interfaces
through which system health data may be retrieved, amongst other things.
We first try to get the information from SMBIOS. If we don't find it
there, we have to read from arbitrary I/O ports to probe for such
interfaces. This is normally safe. Do you want to scan for IPMI
interfaces? (YES/no):
Probing for `IPMI BMC KCS' at 0xca0...                      No
Probing for `IPMI BMC SMIC' at 0xca8...                     No
Some hardware monitoring chips are accessible through the ISA I/O ports.
We have to write to arbitrary I/O ports to probe them. This is usually
safe though. Yes, you do have ISA I/O ports even if you do not have any
ISA slots! Do you want to scan the ISA I/O ports? (yes/NO):
Lastly, we can probe the I2C/SMBus adapters for connected hardware
monitoring devices. This is the most risky part, and while it works
reasonably well on most systems, it has been reported to cause trouble
on some systems.
Do you want to probe the I2C/SMBus adapters now? (YES/no):
Using driver `i2c-piix4' for device 0000:00:14.0: ATI Technologies Inc IXP SB400 SMBus Controller
WARNING: Deprecated config file /etc/modprobe.conf, all config files belong into /etc/modprobe.d/.
Module i2c-dev loaded successfully.
Now follows a summary of the probes I have just done.
Just press ENTER to continue:
Driver `smsc47m1':
* ISA bus, address 0xa00
Chip `SMSC LPC47M15x/192/997 Super IO Fan Sensors' (confidence: 9)
Do you want to overwrite /etc/sysconfig/lm_sensors? (YES/no):
Starting lm_sensors: loading module smsc47m1 No sensors found!
Make sure you loaded all the kernel drivers you need.
Try sensors-detect to find out which these are.
[失敗]
Unloading i2c-dev... OK

lm_sensorsが動かない」への6件のフィードバック

コメントを残す